פטריות בישראל

נטופה Lactarius

סוג נטופה (Lactarius) - הכובע בשרני, שטוח או שקוע, דמוי משפך, שוליו חלקים, שעירים או סיביים. פני הכובע ריריים, יבשים, קטיפניית או סיביים. הדפים צרים, יושבים או גולשים לרגל. הרגל אטומה או חלולה, יבשה, שעירה. הבשר מוצק, פריך, בשעת הפציעה מפריש נוזל בצבע חלב או אדמדם, שבאוויר הופך לאדום, צהוב, סגלגל, ירקרק או לא משתנה. הטעם יכול להיות מעדין ורך וכלה בחריף וצורב. אבקת הנבגים מלבן עד צהוב.

הפטריות גדלות על הקרקע, קיימים מינים נאכלים ומינים שלא טובים למאכל. הסוג דומה מאוד לפטריות מהסוג חריפית, אלא שאלו אינן מפרישות נוזל.

בארצות אירופה רוב המינים של נטופות נחשבות לפטריות לא אכילות ואפילו רעילות. אומנם בקרב אוכלוסיה רוסית מינים רבים נחשבים לנאכלים, בדרך כלל לאחר עיבוד מקדים - ע"י חמיצה או כבישה.

הסוג כולל 100 מינים, בישראל גדלים כמה מיני נטופות, ביניהם פטרית מאכל מעולה נטופה ערבה.