פטריות בישראל

חריפית Russula

סוג חריפית (Russula) - הפטריות בשרניות, שבירות, דומות למינים ההסוג נטופה, אלא שלא מפרישות נוזל חלבי. הכובע קמור ונעשה שטוח או שקוע במרכזו, הקוטיקולה (עור הכובע) יבשה, חלקה, קטיפתית או דביקית. הדפים יושבים או מעט גולשים על הרגל. הרגל בדרך-כלל גלילית, צרה או מתרחבת כלפי הבסיס, חלקה או סיבית. הבשר פריך, לפעמים יש בו חללים. אבקת הנבגים לבנה, צהובה.

הפטריות מסוג זה נחשבות לפטריות מאכל טובות, אך יש לנקוט זהירות רבה: חלק מן המינים החריפים נאכלים רק לאחר בישול מקדים.

הסוג כולל כ-300 מינים. בישראל נכון להיום ידועים קרוב ל-25 מיני חריפיות.

הקישור למאמר Key to the species of Russula in the Pacific Northwest