פטריות בישראל

האתר "פטריות בישראל" הוקם ונבנה על-ידי קבוצת חובבים מלקטי פטריות. רובנו בעלי נסיון של שנים בזיהוי וליקוט של פטריות, שרכשנו בחורשות ובערבות של ברית המועצות לשעבר וכשהגענו לארץ, לשמחתנו הרבה גילינו שגם הטבע המקומי בישראל עשיר במינים רבים ומגוונים של פטריות שחלקם מוכרים לנו, חלקם אינם מוכרים וחלקם נראים דומים לכאלה שפגשנו בטבע של ברית המועצות, אך בגלל ההבדלים שבתנאים בהם הפטריות האלה גדלות כאן בארץ - גם תכונותיהן עשויות להיות שונות. הבנו שיש לנו מה לספר בנושא הפטריות, אך יש גם הרבה מה ללמוד - אם מהספרות המקצועית על פטריות בישראל ומהמומחים בתחום, או ממלקטים ישראלים בעלי נסיון בשטח. הרעיון המרכזי של הקמת אתר האינטרנט על פטריות בישראל היה לאסוף ולהחליף מידע, לחקור, לשתף, ללמוד ולגלות ביחד דברים חדשים על פטריות הארץ.

חלק מהמידע שבאתר זה מבוסס על מקורות מקצועיים בנושאים הקשורים לפטריות, וחלק מבוסס על נסיון אישי שלנו ושל מלקטים אחרים שהצטרפו אלינו, מדיווחים מהשטח, מחוויות קולינריות ועוד.

באתר שלנו נמצא מאגר התאורים של פטריות, המבוססים על מקורות מקצועיים. אומנם, אנו שוב מציינים שאנחנו לא מיקולוגים מקצועיים ושאנחנו עלולים לטעות בדעות ובחלק מהמידע, שברשותנו. ולמרות שאנחנו משתדלים לבדוק היטב את המידע שאנחנו מוסרים ולשקול את התשובות שאנו נותנים לגבי זיהוי פטריות. עדיין, אל תקחו את המידע, שברשותנו, כאמת אולטימטיבית.

גם בספרות המקצועית אנחנו פוגשים לא מעט סתירות וחילוקי דעות לגבי מיני פטריות כאלה או אחרים, תכונתיהן, הגדרותיהן וכולי. כיוון שעולם הפטריות הינו תחום עשיר ומורכב, וכמו כל תחום מדעי אחר, הוא כל הזמן מתעדכן, מתחדש ומתפתח.

אנחנו משתדלים ככל שאפשר לפנות ולקבל עזרה, יעוץ, הערות ותיקונים של מיקולוגים מומחים מהארץ ומחו"ל, ושמחים מאוד, כאשר הם מוצאים זמן ויכולת לשמוע, לבדוק, לתקן וליעץ. אנו לא פחות שמחים, כאשר המידע, שאנחנו אוספים או דוגמאות מיני הפטריות, שאנחנו מביאים להם, מוצאים שימוש בפרויקטים ובמחקרים המקצועיים שלהם.

כמובן, נשמח גם לקבל תגובות, הערות, שאלות ותיקונים מחובבי פטריות כמונו, להעשיר זה את זה, ללמוד ולגלות דברים מעניינים ביחד. נכון, שליקוט וזיהוי פטריות, וגם לימוד על פטריות חדשות זה תחביב שדורש הרבה זהירות, קפדנות ואחריות אך גם מביא הנאה ושמחה.

בסיוון תשפ"א (מאי 2021) קמה במסגרת ועדות המינוח של האקדמיה ללשון העברית ועדה מקצועית להסדרת שמות פטריות הבר בישראל. בוועדה חברו חוקרי פטריות ממוסדות אקדמיים שונים, אנשי שטח מומחים לפטריות בר, מומחים בתחום הסיסטמטיקה ואנשי לשון במטרה להסדיר את שמות פטריות הבר הנפוצות ביותר בישראל וכן לתת שמות עבריים חדשים למינים שלא ניתן להם שם עד כה. חלק מהשמות בחוברת זאת הוצעו על ידי חברי הוועדה, אך עדיין לא אושרו במוסדות האקדמיה ללשון העברית.
במקרים שבהם מוצג שם חדש שהציעה הוועדה לפטרייה שכבר נשאה שם קודם, מצוין גם שמה הקודם
ליצירת קשר עם מנהל תוכן האתר לחץ על סמליל המעטפה להלן
צמחי הגן של סימה