סוג גושית (Boletus) - הסוג מונה כבר מעל 100 מינים. פטריות מהסוג הזה בדרך כלל גדולות, בשרניות, גדלות בודדות או בקבוצות על פני הקרקע. הכובע בשרני, יבש או דביק. הרגל מרכזית, עבה, לעתים תפוחה באמצעה או קצת בולבוסית בבסיסה. שכבת הצינורות של הפטריה ברורה ונבדלת בקלות מבשר הכובע. צבע הנקבוביות על-פי-רוב צהוב, צהוב-ירוק, חום-אדום, אדום. צבע הבשר לבן, צהוב או אדמדם, לרוב המינים מכחיל בלחיצה, קריעה או חתך. רוב המינים דומים מאוד אחד לשני, ובדרך כלל גדלים ביערות של עצים רחבי-עלים ואוהבים חום.
גופי הפרי של רוב מיני הגושיות נאכלים, רק בודדים מתוך המינים לא נאכלים בגלל הטעם המר או הלא נעים שלהם. יש אנשים שנזהרים מהפטריות מסוג זה בגלל הצבעים העזים והבשר המכחיל שלהן וגם בגלל שרבים מהם רעילים במצב טרי ללא בישול.
עיבוד הגושיות המכחילות לאחר הליקוט תמיד-תמיד דורש הבאה להרתחה ובישול במשך כ-20 דקות, עד שעולה הקצף הלבן על פני המים, שאלה בעצם התרכובות החלבוניות הרעילות שמתפרקות תוך כדי הבישול. לאחר שהקצף מפסיק להופיע ונעלם, שופכים את המים, שוטפים את הפטריות במיים נקיים ורק אז עוברים לטיגון, בישול או הקפאה שלהן.
אכילת הגושיות המכחילות ללא בישול מקדים יכולה לגרום לשלשולים, הקאות וכאבי בטן.
מיני גושיות מסויימים הופכים לרעילים, כשצורכים אותם ביחד עם אלכוהול!
** במהלך המחקרים החדשים וההשוואות של מיני גושיות שונים ברמת ה-DNA לאחרונה הוחלט על-ידי מיקולוגים לפצל את הסוג גושית למספר סוגים עצמאיים. רק כמה מינים בודדים שמרו על השם המדעי Boletus בתור השם הרשמי. כדי לא ליצור בלבול בשמות, החלטנו להשאיר את השם העברי "גושית" לכל המינים של הסוגים החדשים שהתפצלו מהסוג גושית.